De KOMBImix waterkoelsystemen zijn zo ontwikkeld dat het leidingwater kan afkoelen tot lage temperaturen mét behoud van de kwaliteit van het water. Het af te koelen medium (water) wordt door een RVS watersipraal gevoerd wat in een waterbad is gemonteerd. Hierdoor is er geen direct contact tussen het te koelen water en de buitenlucht/waterbad. Er kan dus geen bacterievorming of waterverontreiniging optreden. De waterkoeler zijn intern voorzien van een Kiwa-gekeurde terugstroombeveiliging, waardoor deze direct op het waternet aangesloten kunnen worden.

De waterkoeler vormt in de waterbak een ijsmassa. Het te koelen water zal de warmte afstaan in het waterbasin, waardoor het ijs langzaam gaat smelten. Indien de hoeveelheid ijs (massa) in de bak afneemt, zal deze weer aanvriezen tot de juiste ijsbuffer is bereikt. De goed geïsoleerde waterbak blijft zeer lang op temperatuur, waardoor het aangemaakte ijs behouden blijft, ook als de machine niet in gebruik is.

De compacte bouwvorm van de machine maakt het mogelijk om de koeler nabij een tappunt te plaatsen zonder ruimteverlies. Tevens is het mogelijk om de koeler tegen een wand te monteren met een RVS wandbeugel. De behuizing van de waterkoeler is van RVS en daardoor zeer goed reinigbaar.

Welk waterkoeler heeft u nodig?

TypeSoortCapaciteit
KWC-055IJsbank waterkoelerIn totaal 50-100 liter per uur
KWC-075IJsbank waterkoelerIn totaal 75-150 liter per uur
KWC-100IJsbank waterkoelerIn totaal 75-300 liter per uur
KWC-240Proces waterkoelerContinu 240 l/uur
KWC-300Proces waterkoelerContinu 300 l/uur
KWC-500Proces waterkoelerContinu 500 l/uur
KWC-750Proces waterkoelerContinu 750 l/uur

In bovenstaande tabel ziet u de capaciteit van de koelers.

KOMBImix kijkt ook naar:

  • de inkomende temperatuur van het te koelen water;
  • de benodigde eindtemperatuur;
  • de benodigde waterhoeveelheid.

Wilt u graag weten welke waterkoeler het beste past bij uw bakkerij? KOMBImix geeft u graag advies.