Als het aankomt op uw proces en uw eindproduct dan wilt u de kwaliteit onder controle hebben. Als het gaat om waterkoeler voor uw productieproces profileert KOMBImix zich nadrukkelijk als een toonaangevende producent. “Wij staan voor een zeer hoogwaardige kwaliteit en doen daarin ook geen concessies.”

Twee soorten waterkoelers voor productieprocessen

KOMBImix heeft twee soorten waterkoelers: ijsbank waterkoelers en proceswaterkoelers. Het grote verschil tussen kleinere ijsbank waterkoelers en proceswaterkoelers is dat bij ijsbankkoelers een koudebuffer opgebouwd wordt door middel van een ijsplaat in de waterbak. Door de warmteuitwisseling tussen het proceswater en de ijsplaat in de waterbak zal het water worden teruggekoeld. Op deze manier kan met een kleiner koelvermogen een hoeveelheid water worden afgekoeld. Het nadeel is dat als de ijsplaat geheel is afgesmolten er een temperatuurschommeling is van de uitgaande temperatuur van het proceswater.

Bij de grotere proceswaterkoelers werkt het net andersom, door een groter koelvermogen van de koelinstallatie toe te passen wordt de waterbak op een constante temperatuur gehouden, hierdoor zal er ook bij grotere volumes een constantere uitgaande temperatuur zijn van het proceswater.

Mét behoud van de kwaliteit van het water

Het leidingwater loopt door een eigen RVS waterspiraal. Hierdoor is er geen direct contact tussen het te koelen water en de buitenlucht/waterbad. Er kan dus geen bacterievorming of waterverontreiniging optreden. Hierdoor zijn onze machines geschikt voor de foodindustrie.

Waterkoelers voor productieprocessen op maat

Chris werkt aan een waterkoeler voor een productieproces.

Waterkoelers kunnen in tal van processen worden ingezet. En ook uw proces of eindproduct heeft haar kenmerken. Hoeveel water wilt u per uur koelen? Wat is de omgevingstemperatuur? Hoe koud of warm is de omgeving in de zomer of winter? Wat is de begintemperatuur van het leidingwater? Wat is de gewenste eindtemperatuur? Hoeveel plaats heeft u voor de koeler? Liever een hoger of een horizontaal model?

“Door onze hoogwaardige waterkoelers hebben we een groot aantal mooie projecten mogen realiseren bij bedrijven die hoge eisen stellen aan hun leveranciers. Wij voldoen aan die eisen en we kunnen alles klantspecifiek ontwikkelen. Dat hoeft ook niet perse duurder te zijn, want wij maken alles in eigen huis waardoor wij flexibel zijn en blijven. Dat is voor veel van onze klanten ook een reden om voor ons te kiezen.”

Waterkoelers met een lange levensduur

De KOMBImix waterkoelers zijn opgebouwd uit A-kwaliteit onderdelen. Onze eerste apparaten zijn van begin jaren negentig en functioneren nog steeds naar wens. Er is weinig slijtage waardoor er beperkt onderhoud nodig is.

Waarom uw productieproces optimaliseren met een waterkoeler van KOMBImix?

  • Leveren maatwerk
  • Koelen tot gewenste eindtemperatuur
  • Kwaliteit van leidingwater blijft behouden
  • Lange levensduur
  • Prima service

Interesse in een waterkoeler voor uw productieproces?

Neem dan gerust contact op met KOMBImix. Wij luisteren graag naar uw vraag en indien wenselijk komen we kijken naar uw productieproces om met onze kennis van koeltechniek met u mee te denken.