Chris van Beem is van oudsher gespecialiseerd in koeltechniek en als hij in 2010 besluit zelfstandig te gaan werken, komt hij al gauw in aanraking met Makombi. “Ik deed wat service werkzaamheden voor Makombi, wat langzaam uitgroeide tot dagelijkse opdrachten. Al snel kreeg ik de vraag of ik Makombi wilde overnemen, die kans heb ik gegrepen. Ik besloot wel om de naam KOMBImix te gaan voeren, want zo stond het bedrijf voorheen bekend en op nagenoeg alle oudere machines stond die naam ook vermeld. Dat was in 2013 en sinds die tijd hebben we grote stappen kunnen zetten door te innoveren en de kwaliteit te verbeteren.”

Van oorsprong gericht op de bakkerijbranche

“In de bakkerijbranche is KOMBImix al 26 jaar een bekende naam – zowel nationaal als internationaal- als het gaat om waterkoelers en waterdoseerapparatuur”. De basis stond dan ook. Het eerste wat ik ben gaan doen is goed luisteren naar de wensen en behoeftes van de bakkers en heb ik belangrijke verbeterpunten in kaart gebracht. We hebben de besturing van onze doseermachines gemoderniseerd, waardoor er meer mogelijkheden bij kwamen om het hele proces verder te vereenvoudigen. De selectie en kwaliteit van alle materialen en onderdelen is verhoogd en zo bewegen we mee om tot een nagenoeg volledig circulair ontwerp te komen. Je vindt RVS terug in onze machines, alle bedrading is netjes weggewerkt en alle onderdelen hebben een keurmerk, waardoor onze machines uitermate geschikt zijn voor de voedingsmiddelenindustrie. Door deze stappen hebben we een grote kwaliteitsslag gemaakt waardoor een goed product, een topproduct werd.”

Vragen vanuit andere industrieën

Vanwege zijn deskundigheid van koeltechniek werd Chris ook benadert door andere industrieën. Allerlei bedrijven hadden vragen over het koelen en doseren van water. Chris zag dat het principe uit de bakkerijbranche ook toegepast kon worden bij andere sectoren. Soms zijn de volumes of de omgeving anders, maar met wat aanpassingen had KOMImix ook voor deze markten een geschikt koel- of doseersysteem. Door de behoeftevraag vanuit de industrie en de tevredenheid over de oplossingen besloot KOMBImix om voortaan ook maatwerk voor de industrie aan te bieden.

KOMBImix is gevestigd in Nederland en brengt de machines internationaal op de markt. In het buitenland maakt KOMBImix gebruik van haar dealernetwerk om ook daar de juiste service te kunnen verlenen.

Geïnteresseerd in een kennismaking? Neem gerust met ons contact op.